fbpx

Ugradbeni ormari po mjeri

Ugradbeni ormar

Ugradbeni ormari izrađeni po vašoj želji

Ugradbeni ormari sve su popularniji zbog svoje praktičnosti, trajnosti, a ponajviše zbog mogućnosti maksimalne iskoristivosti prostora. Kako su potpuno prilagodljivi bilo kojem prostoru, izrađuju se po mjeri od poda do stropa i od zida do zida.

Na cijenu najviše utječe odabir kliznih sistema i aluminijskih profila te dodatna oprema unutar korpusa poput izvlačnih polica, ladica, košara, garderobnih liftova ili pak izvlačnih vješalica za kravate, remene, hlače i slično.

Kod ugradbenih ormara nije potrebno izrađivati pod i strop korpusa ormara ili leđa, obzirom na to da je vertikalne stranice moguće jednostavno pričvrstiti na stražnji zid ili u pod i strop prostorije. Tako možemo dodatno uštedjeti na materijalu, smanjiti težinu i pojednostavniti montažu. Ukoliko se odlučite za izradu takvog ormara, uštedjet ćete i na raspoloživoj dubini ormara, no imajte na umu da je u tom slučaju potrebno premazati zid uljanom ili vodoperivom bojom radi lakšeg održavanja unutrašnjosti ormara.

Prije same narudžbe, a već i prilikom traženja ponude, potrebno je dobro razmisliti o unutarnjem rasporedu. Želite li robu slagati na police ili vještati? Trebaju li vam ladice, ako da, koliko komada? Želite li koristiti plastične ili kartonske (platnene) kutije za odlaganje? Koliko polica vam treba na pojedinom dijelu ormara?

Kao ispune kliznih vratiju mogu se koristiti iverali debljine 10 ili 18 mm, s time da tanjih dekora ima u manjem obujmu nego klasičnih 18 mm. Osim toga, mogu se koristiti zrcala, staklo ili akrilne ploče. Bez obzira na koju vrstu ispune se odlučite, uvijek računajte da svaka ima svoju vrstu aluminijskih okvira, a svaki kvalitetniji sistem ima svoju cijenu.